Makaron z kurkami
Składniki:
- 200 g kurek
- 1 łyżka klarowanego masła
- pół marchewki
- 2 ząbki czosnku
- koperek
- 300 ml śmietany 30%
- 5 plasterków szynki
- makaron wstęgi
- sól, pieprz do smaku
- zioła prowansalskie
Kurtki należy umyć i oczyścić, następnie smażymy je ok 3 minut na klarowanym maśle. Dodajemy marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, szynkę pokrojoną w paseczki i również razem chwile smażymy. Całość zalewamy śmietaną, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz do smaku oraz 1 łyżeczkę ziół prowansalskich i poszatkowany drobno koperek. Całość razem dusimy ok 10 minut.
Tak przygotowany sos mieszamy z wcześniej ugotowanym makaronem. Smacznego. :)
wtorek, 20 września 2016
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz