Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym
Składniki:
- 0,5 kg piersi z kurczaka
- 400 g przecieru pomidorowego
- 1 cebula
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka bazyli
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki
- sól i pieprz do smaku
- 3 łyżeczki przyprawa do kurczaka
- odrobina startego żółtego sera
- ryż
oooooooooooooooooooooooooooooooo
Pierś z kurczaka kroję w drobną kosteczkę i mieszkam z przyprawą do kurczaka. Smażę na patelni na niewielkiej ilości oleju. Po usmażeniu odkładam na papierowy ręcznik.
Cebulę kroję w piórka, podsmażam na odrobinie oleju ze szczyptą soli i cukru. Gdy cebula się zeszkli dodaje kurczaka, przecier pomidorowy, pokrojone pomidory z puszki, odsączoną fasolę i kukurydzę. Przyprawiam solą, papryką słodką oraz ostrą, bazylią oraz dodaje czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem gotuje pod przykryciem na małym ogniu ok 10 minut,
Sos podajemy z ryżem i posypujemy go startym żółtym serem.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz