poniedziałek, 20 marca 2017

Pierś z kurczaka Caprese

Pierś z kurczaka Caprese





Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 1 mozzarella
- 2 pomidory
- świeża bazylia
- oliwa
- 3 łyżeczki majeranku
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli






Pierś z kurczaka dzielimy na porcje według uznania, nacinamy w poprzek tworząc kieszonki. Nie przecinamy mięsa do końca.
Przygotowujemy marynatę z oliwy, majeranku, papryki, czosnku i soli. Kurczaka marynujmy minimum 1 godzinę.



Na dnie naczynia żaroodpornego układamy plasterki pomidorów. Na nich układamy pierś z kurczaka. Mozzarellę kroimy na cienkie plasterki i wkładamy ją razem z listkami bazylii do nacięć w filecie.
Przygotowaną pierś wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 st. na 35-40 minut. Pierś z kurczaka podałam z kaszą jaglaną i brokułem. 

Smacznego :) 





0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

Pyszne Pychotki Template by Ipietoon Cute Blog Design