czwartek, 19 maja 2016

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy



Składniki:
- 250 g masła
- 500 g mleka w proszku
- 1/2 szklanki mleka
- 1,5 szklanki cukru
- 6 łyżek kakao
- 400 g herbatników


Do rondelka wlewamy mleko i wrzucamy masło. Podgrzewamy do jego rozpuszczenia. Wtedy dodajemy cukier i mieszamy. Dodajemy kakao, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Herbatniki przekładamy do woreczka i za pomocą tłuczka je rozdrabniamy. Połowę herbatników wkładamy do miski. dodajemy masę kakaową, mleko w proszku. Miksujemy za pomocą miksera, a później ręki bo masa będzie bardzo gęsta.
Masę przekładamy do foremki i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Smacznego

0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

Pyszne Pychotki Template by Ipietoon Cute Blog Design