środa, 18 maja 2016

Kotlety Jajeczne

Kotlety Jajeczne



Składniki:
- 5 szt jajek
- 250 g ugotowanych ziemniaków
- 6 łyżek bułki tartej
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- olej do smażenia
- sól i pieprz do smaku


Cztery jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobniutko siekamy, mieszamy z rozgniecionymi, ugotowanymi ziemniakami, surowym jajkiem i połową bułki, dodajemy szczypiorek, sól oraz pieprz. Formujemy nieduże kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor.
Podajemy z brązowym ryżej z warzywami i z mizzerią ze świeżych ogórków ze śmietana i szczypiorkiem. Smacznego

0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

Pyszne Pychotki Template by Ipietoon Cute Blog Design