Dorsz w migdałach ze szparagami
Składniki:
- 700 g filetu z dorsza, może być również inna ryba
- pesto bazyliowe z orzeszkami pini i parmezanem ( kupione gotowe)
- 2 łyżki płatków migdałowych
- sól
- pieprz cytrynowy
- woreczek białego ryżu
- pół pęczka szparagów
- łyżka masła
- odrobinę bułki tartej
Rybę solimy ( ale bardzo delikatnie bo pesto też jest słone) i
posypujemy pieprzem cytrynowym z obu stron. Rybkę układamy na papierze
do pieczenia, z jednej strony smarujemy ją pesto i posypujemy migdałami.
Pieczemy w piekarniku w 180 st z termoobiegiem ok 10-15 minut.
Oczyszczone szparagi gotujemy ok 3 minut we wrzątku delikatnie posolonym i z łyżeczką cukru. Polewamy masełkiem z bułka tartą.
Rybę podajemy z ryżem. Może być jeszcze jakaś sałatka. Ja zrobiłam rzodkiewkę ze śmietaną i szczypiorkiem. Smacznego.
piątek, 3 czerwca 2016
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz