Grilowana pierś z indyka
- 400 g piersi z indyka
- 4 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka bazyli
- 1 łyżeczka oreganko
- 3 szczypty papryki ostrej mielonej
- 1 płaska łyżeczka soli
- kasza bulgur
- 1 łyżka posiekanego koperku
- brokuł
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka prażonego na suchej patelni słonecznika
Pierś z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na sznycle. Przygotowujemy marynatę z oliwy, czosnku, majeranku, bazyli, oregano, papryki i soli. Mięso delikatnie rozbijamy i marynujemy ok godziny czasu.
Grilujemy na patelni grillowej bez oleju 3 minut z każdej strony
Brokuł gotujemy al'dente, kaszę bulgur gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Pierś z indyka podajemy z brokułem posypanym prażonym słonecznikiem i kaszą bulgur z koperkiem. Smacznego
środa, 1 czerwca 2016
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz