Sernik na zimno idealny na upalne dni.
Składniki:
- 5 serków homogenizowanych waniliowych po 200 ml
- 2 galaretki malinowe
- 2 galaretki truskawkowe
- 200 g herbatników
- ok. 400 g truskawek lub innych owoców
- 200 ml gorącej wody do galaretek malinowych
- 700 ml gorącej wody do galaretek truskawkowych
Przygotowanie sernika rozpoczynamy od przygotowania galaretek, ponieważ muszą one ostygnąć i zacząć delikatnie tężeć.
2 galaretki malinowe rozpuszczamy w 200 ml przegotowanej, gorącej
wodzie i pozostawiamy do wystygnięcia.
Do miski przekładamy wszystkie
serki homogenizowane i łączymy jest z galaretka malinową za pomocą łyżki lub miksera. Tortownice
wykładamy pokruszonymi herbatnikami, zalewamy je masą serową i
wstawiamy do lodówki.
Gdy sernik nasz już stężał, układamy na nim
truskawki lub inne sezonowe owoce i zalewamy go galaretką truskawkową,
przygotowaną 2 opakowań , 700 ml gorącej, przegotowanej wody i wstawiamy
do lodówki. Należy pamiętać aby galaretka była przestygnięta
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz