Kurczak w sosie śmietanowym z koperkiem.
Składniki:
- 0,5 kg filetów z piersi kurczaka
- szczypta przyprawy do kurczaka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki śmietany 18 %
- łyżka posiekanego koperku
- szczypta soli i pieprzu
Cebulę kroimy w piórka. Smażymy na oliwie do jej zeszklenia. Dodajemy pokrojonego kurczaka oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy cały czas, doprawiamy przyprawą do kurczaka.
Gdy kurczak będzie już usmażony to po około 6 minutach dodajemy śmietanę, pokrojony koperek oraz szczyptę soli i pieprzu. Smażymy na małym ogniu przez około 15 minut, co chwilkę mieszamy żeby się nie przypaliło.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz