- 4 garści mieszanki ulubionych sałat
- 1 pierś z kurczaka przygotowana według przepisu http://pysznepychotki.blogspot.com/…/Pier%C5%9B%20z%20kurcz…
- 1 pomidor
- 2 kromki grzanek
- kilka cienko pokrojonych kawałków sera długo dojrzewającego cheddar
- 1 łyżka nasion słonecznika wcześniej uprażonych na suchej patelni
Sos:
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- 1 łyżeczka miodu
Sos czosnkowy:
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 szczypty soli
- pół łyżeczki ziół prowansalskich
- 1 ząbek czosnku.
Sałatę rwiemy na kawałki. Ser kroimy lub ścieramy na cienkie wiórki. Pomidora kroimy na plasterki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Przygotowujemy pierś z kurczaka według przepisu http://pysznepychotki.blogspot.com/…/Pier%C5%9B%20z%20kurcz… i kroimy na cienkie plasterki.
Chleb kroimy w kawałki i opiekamy na suchej patelni.
Sos jogurtowy przygotowujemy poprzez połączenie majonezu, jogurtu, soli, ziół i czosnku. Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki.
Sos do sałatki przygotowujemy poprzez połączenie oliwy, musztardy i miodu.
Na talerzu układamy sałatę, pomidora oraz ser i posypujemy prażonym słonecznikiem i polewamy sosem z oliwy. Następnie układamy pokrojoną pierś i polewamy ją sosem jogurtowym. Podajemy z grzankami
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- 1 łyżeczka miodu
Sos czosnkowy:
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 szczypty soli
- pół łyżeczki ziół prowansalskich
- 1 ząbek czosnku.
Sałatę rwiemy na kawałki. Ser kroimy lub ścieramy na cienkie wiórki. Pomidora kroimy na plasterki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Przygotowujemy pierś z kurczaka według przepisu http://pysznepychotki.blogspot.com/…/Pier%C5%9B%20z%20kurcz… i kroimy na cienkie plasterki.
Chleb kroimy w kawałki i opiekamy na suchej patelni.
Sos jogurtowy przygotowujemy poprzez połączenie majonezu, jogurtu, soli, ziół i czosnku. Dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki.
Sos do sałatki przygotowujemy poprzez połączenie oliwy, musztardy i miodu.
Na talerzu układamy sałatę, pomidora oraz ser i posypujemy prażonym słonecznikiem i polewamy sosem z oliwy. Następnie układamy pokrojoną pierś i polewamy ją sosem jogurtowym. Podajemy z grzankami
0 komentarze:
Prześlij komentarz