Babeczka sernikowa
Składniki:
- 200 g herbatników
- 100 g masła
- 500 g białego tłustego sera
- cukier waniliowy
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 6 łyżek cukru pudru
- kilka malin do ozdoby
Masło topimy w rondelku. Herbatniki rozkruszamy w blenderze i łączymy je z masłem. Masą ciasteczkową wykładamy dno foremek, wkładamy do lodówki. Do miski wbijamy same żółtka, dodajemy twaróg, mąkę, cukier puder i cukier waniliowy i wszystko razem miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy ją delikatnie z masą serową. Masę przekładamy do foremek. Serniki pieczemy 15 minut w 180 st. Po upieczeniu ozdabiamy cukrem pudrem i malinami.
sobota, 5 listopada 2016
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz