Carpaccio z buraka z chrzanowym twarożkiem
Składniki:
-3 buraczki średniej wielkości
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 garście rukoli
- ok 100 g sera białego póltłustego
- 1 łyżka chrzanu
-1 łyżka nasion słonecznika
Buraki gotujemy ze skórką lub pieczemy godzinę w 180 stopniach. Pozostawiamy do ostudzenia. Gdy całkiem ostygną, kroimy je w cienkie plasterki i układamy na dużych talerzach tak, by plasterki zachodziły na siebie.
Plasterki buraka skrapiamy oliwą z oliwek i przyprawiamy solą i pieprzem, twaróg wymieszamy z chrzanem i doprawiamy do smaku, kładziemy go na wierzch, posypujemy rukolą i uprażonym wcześniej słonecznikiem na suchej patelni. Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz