Składniki:
2 filety miruny bez skórki
1 szklanki kaszy pęczak
100 ml oliwy z oliwek
1 pomidor
1 ząbek czosnku
brokuł
natka pietruszki
pieprz cytrynowy
sól
Przygotowanie:
Filet z ryby doprawiam z każdej strony solą i pieprzem cytrynowym i układam je na foli spożywczej, zwijam w roladkę i zawijam dokładnie w folię. Gotuję w wodzie 8-10 minut. W tym czasie obieram pomidor ze skórki i kroje w paseczki, wkładam do miski, dosypuje posiekaną natkę pietruszki, polewam oliwką z oliwek, doprawiam solą i mieszam. Ugotowaną rybę delikatnie wyciągam z foli na talerz, na wierz kładę pomidory wcześniej przysmażone na patelni. Rybkę podaję z kaszą pęczak i brokułem. Smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz