wtorek, 23 lutego 2016

Miruna gotowana z pomidorami i kaszą pęczak

Miruna gotowana z pomidorami i kaszą pęczak






Składniki:
2 filety miruny bez skórki
1 szklanki kaszy pęczak
100 ml oliwy z oliwek
1 pomidor
1 ząbek czosnku
brokuł
natka pietruszki
pieprz cytrynowy
sól






Przygotowanie:
Filet z ryby doprawiam z każdej strony solą i pieprzem cytrynowym i układam je na foli spożywczej, zwijam w roladkę i zawijam dokładnie w folię. Gotuję w wodzie 8-10 minut. W tym czasie obieram pomidor ze skórki i kroje w paseczki, wkładam do miski, dosypuje posiekaną natkę pietruszki, polewam oliwką z oliwek, doprawiam solą i mieszam. Ugotowaną rybę delikatnie wyciągam z foli na talerz, na wierz kładę pomidory wcześniej przysmażone na patelni. Rybkę podaję z kaszą pęczak i brokułem. Smacznego.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

Pyszne Pychotki Template by Ipietoon Cute Blog Design