wtorek, 22 marca 2016

Grilowana pierś z kurczaka z ryżem i warzywami

Grilowana pierś z kurczaka z ryżem i warzywami



Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 1 cukinia średniej wielkości
- 2 łodygi selera naciowego
- pół czerwonej papryki
- 100 g młodej mrożonej marchewki mini ( wcześniej ugotowanej na półtwardo)
- duża garść fasolki szparagowej żółtej ( na obecną chwilę pozostaje nam tylko mrożona)
-  1 woreczek ryżu parabolicznego
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka majeranku
-1 łyżeczka słodkiej papryki
- 2 ząbki czosnku


Pierś z kurczaka przekrajamy wzdłuż, tworząc z jednej piersi dwa kotleciki. Tak przygotowaną pierś bardzo delikatnie rozbijamy i marynujemy minimum 30 minut w oleju, soli, majeranku, papryce i czosnku.
Ryż gotujemy woreczku 15 minut. cukinię, paprykę i selera kroimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i fasolkę wcześniej gotujemy na pół twardo.  Warzywa musimy trochę podsmażyć na patelni delikatnie podlewają wodą aby zmiękły. Można je też ugotować wszystkie na parze. Warzywa łączymy z ugotowanym ryżem i przyprawiamy do smaku. Pierś z kurczaka grilujemy na grillowej patelni. Smacznego

0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

Pyszne Pychotki Template by Ipietoon Cute Blog Design