Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 250 g makaronu kokardki
- 6 pieczarek
- mała cukinia
- 5 suszonych pomidorków
- koperek
- 250 ml śmietany 30%
- 2 ząbki czosnku
- sól i pierz
- łyżka oliwy
- łyżeczka majeranku, słodkiej czerwonej papryki
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kosteczkę, marynujemy w łyżce oliwy,
majeranku, czerwonej słodkiej papryce, soli. Pieczarki kroimy w
plasterki, cukinie ścieramy na tarce na dużych oczkach, pomidorki kroimy
w paseczki.
Kurczaka podsmażamy na patelni, dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody, następnie dodajemy cukinię, pomidorki i zalewamy śmietaną. Całość solimy, pieprzymy i na końcu dodajemy czosnek. Wszystko razem dusimy ok 5 minut. Na końcu dodajemy wcześniej ugotowany makaron al' dente, całość mieszamy i posypujemy koperkiem. Smacznego.
Kurczaka podsmażamy na patelni, dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody, następnie dodajemy cukinię, pomidorki i zalewamy śmietaną. Całość solimy, pieprzymy i na końcu dodajemy czosnek. Wszystko razem dusimy ok 5 minut. Na końcu dodajemy wcześniej ugotowany makaron al' dente, całość mieszamy i posypujemy koperkiem. Smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz