Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- filet z surowego łososia 300 g
- 2 łyżeczki gotowego pesto z bazylii
- kilka paseczków czerwonej papryki
- 2 łyżeczki startego sera długo dojrzewającego
- sól
- pieprz cytrynowy
- 1 jajko
Cisto francuskie należy podzielić na dwie części. Na środek każdego płata ciasta kładziemy połowę filetu z łososia ok 150 g ( wcześniej należy pozbyć się z niego skórę). Łososia solimy, posypujemy pieprzem cytrynowym, następnie smarujemy pesto, układamy słupki czerwonej papryki i posypujemy serem. Ciasto dookoła łososia nacinamy w paski i zaplatamy tworząc warkocz. Na koniec ciasto smarujemy rozmieszanym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180 stopni około 30 minut. Podajemy z dowolną sałatką. Smacznego. Jeśli podoba się Wam przepis proszę o lajka.
0 komentarze:
Prześlij komentarz