Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 100 g makaronu sojowego
- 1 marchewka
- pół papryki
- 8 pieczarek
- 180 g kapusty piekińskiej
- szczypiorek
- 4 łyżeczki kukurydzy
- 3 ząbki czosnku
-1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków Kamis
- 60 ml sosu sojowego
- 1 łyżeczka octu
- 1 łyżeczka cukru
Makaron sojowy należy zalać wrzątkiem i odstawiamy go pod przykryciem
na 5 minut. Jak będzie już gotowy, kroimy go na mniejsze kawałki.
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy curry, przyprawą chińską 5 smaków i smażymy na patelni. Dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy aż odparuje z nich woda. Następnie dodajemy obraną i startą marchewkę, paprykę pokrojona w paseczki, kukurydzę, poszatkowaną kapustę pekińską i wszystko razem chwile smażymy.
Gdy warzywa i kurczak jest już gotowy dodajemy makaron oraz sos sojowy, który przygotowujemy poprzez połączenie sosu sojowego, octu oraz cukru ( sos powinien być wcześniej oddzielnie przygotowany i podgrzany do połączenia się składników). Wszystko razem mieszkamy i chwile podsmażamy. Całość posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy curry, przyprawą chińską 5 smaków i smażymy na patelni. Dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy aż odparuje z nich woda. Następnie dodajemy obraną i startą marchewkę, paprykę pokrojona w paseczki, kukurydzę, poszatkowaną kapustę pekińską i wszystko razem chwile smażymy.
Gdy warzywa i kurczak jest już gotowy dodajemy makaron oraz sos sojowy, który przygotowujemy poprzez połączenie sosu sojowego, octu oraz cukru ( sos powinien być wcześniej oddzielnie przygotowany i podgrzany do połączenia się składników). Wszystko razem mieszkamy i chwile podsmażamy. Całość posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz