Składniki:
- ok 180 g czerwonej soczewicy
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżki poszatkowanego szczypiorku
- 4 kawałki suszonych pomidorów
- 2 szczypty czerwonej, ostrej papryki
- pomidorki koktajlowe do dekoracji
- kilka listków rukoli
- sól do smaku
- czarnuszka do posypania
Soczewice gotujemy według przepisu na opakowaniu w skali 1:2 czyli jedna szklanka soczewicy, dwie szklanki wody.
Ugotowaną i wystudzoną soczewice przekładamy do blendera, dodajemy oliwę, ząbek czosnku i sól. Wszystko razem miksujemy.
Zmiksowaną soczewicę przekładamy do miseczki, dodajemy szczypiorek, suszone pomidorki pokrojone w plasterki, suszoną paprykę i wszystko razem mieszamy.
Przygotowując kanapeczki , pastę kładziemy na ulubiony chleb, dekorujemy pomidorkami, rukola i posypujemy czarnuszką.
Smacznego.
Ugotowaną i wystudzoną soczewice przekładamy do blendera, dodajemy oliwę, ząbek czosnku i sól. Wszystko razem miksujemy.
Zmiksowaną soczewicę przekładamy do miseczki, dodajemy szczypiorek, suszone pomidorki pokrojone w plasterki, suszoną paprykę i wszystko razem mieszamy.
Przygotowując kanapeczki , pastę kładziemy na ulubiony chleb, dekorujemy pomidorkami, rukola i posypujemy czarnuszką.
Smacznego.
0 komentarze:
Prześlij komentarz