Składniki:
- 350 g łososia
- sól
- pieprz cytrynowy
- ser feta w zalewie z oliwkami i czosnkiem TOLONIS ( do kupienia w Biedronce)
- pół papryki
- 2 garści mieszanki sałat
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka ziaren słonecznika prażonych na suchej patelni
- sos francuski Knorr
- 1 mały kalafior
- masło z bułeczką tartą do polania kalafioru
- 1 szklanka kuskus
Łososia obieramy ze skóry i dzielimy na dwie części. Każdą część
łososia delikatnie solimy, posypujemy pieprzem cytrynowym oraz na wierz
układamy kosteczki sera feta i kilka oliwek. Na koniec polewamy go
odrobinką zalewy, której był ser. Tak przygotowanego łososia zawijamy w
folię lub papier do pieczenia i pieczemy w piekarniku w 180 st ok 15-20
minut.
Jako dodatek do łososia gotujemy kalafior oraz przygotowujemy kaszkę kuskus według instrukcji na opakowaniu z łyżeczką masła i 3 szczyptami soli.
Mieszankę sałat wykładamy na talerz, układamy na niej pokrojone pomidorki, posypujemy prażonym słonecznikiem i polewamy sosem. Bardzo smaczny i szybki obiad.
Jako dodatek do łososia gotujemy kalafior oraz przygotowujemy kaszkę kuskus według instrukcji na opakowaniu z łyżeczką masła i 3 szczyptami soli.
Mieszankę sałat wykładamy na talerz, układamy na niej pokrojone pomidorki, posypujemy prażonym słonecznikiem i polewamy sosem. Bardzo smaczny i szybki obiad.
0 komentarze:
Prześlij komentarz