- 3 duże papryki czerwone
- 3 duże papryki żółte
- 2 kulki mozzarelli
- listki świeżej bazyli
- 3 łyżki pesto, ( ja najbardziej lubię pesto kupione w lidlu )
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Papryki pieczemy w piekarniku w 250 stopniach aż staną się miękkie i
zwęglone z zewnątrz. Następnie usuwamy skórkę, odkrajamy łodygę i
usuwamy nasiona. Paprykę kroimy na ćwiartki. Na każdym kawałku papryki
układamy plasterek mozzarelli oraz listki bazyli, solidnie solimy i
pieprzymy. Tak przygotowaną paprykę zwijamy i zabezpieczmy wykałaczką.
Pesto przekładamy do miski, dodajemy oliwę i mieszamy. Przygotowany sos
polewamy po roladkach z papryki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz